Dagtocht Land van Heusden en Altena

Cruise
8 uur
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 49,50 Kinderen € 23,50

Een bijzondere reis door het Zuid-Hollandse, Gelderse en Brabantse landschap.

Deze dagtocht van circa 130 km brengt u via o.a. de rivieren Nieuwe Maas, de Noord, Beneden- en Boven Merwede, Andelse- en Bergse Maas, Amer, Hollands Diep, Oude- en Nieuwe Maas ver in het Brabantse land. Onderweg passeert u o.a. Dordrecht, Gorinchem, de vestingstad Heusden en vaart u langs Geertruidenberg. Na het passeren van de Wilhelminasluis heeft u een schitterend uitzicht op de Bommelerwaard en aan de andere zijde op het Land van Altena.

We starten de dag met een kopje koffie en een lekker stuk appeltaart met slagroom, die door onze vriendelijke bemanning wordt geserveerd. Na een welkomstwoord van de kapitein gaan de trossen los en begint onze ontdekkingsreis door het rivierenlandschap. Onderweg vertelt onze kapitein vanuit het stuurhuis over de meest interessante hoogtepunten die wij gedurende deze dag zullen passeren. Tegen het middaguur zal de bemanning een heerlijk kopje soep uitserveren en kunt u aansluitend genieten van een uitgebreid buffet waarbij u kunt kiezen uit diverse koude en warme gerechten.

Lekker genieten van een bijzondere dagtocht met een grote diversiteit aan landschappen en pittoreske vestingsteden.

Route: Tijdens de heenweg kunt u genieten van de indrukwekkende Skyline van Rotterdam en passeert u o.a. voetbalstadion ‘De Kuip’ en de Van Brienenoordbrug. De vaartocht gaat verder over de Nieuwe Maas langs de Stormpolder in de Krimpenerwaard om uiteindelijk uit te komen op de drukke splitsing van de rivier de Noord, de Oude Maas en de Beneden Merwede voorbij de historische stad Dordrecht. De route gaat nu verder over de Beneden Merwede. Deze rivier heeft een lengte van circa 15 kilometer en stroomt van Werkendam naar Dordrecht. We passeren o.a. Papendrecht, Sliedrecht en Neder- en Boven Hardinxveld. Ter hoogte van Werkendam in het Land van Altena wordt de rivier aanmerkelijk breder. Hier komen de Beneden Merwede, de Boven Merwede en de Nieuwe Merwede samen.

We vervolgen dan onze weg op de Boven Merwede en passeren de Vestingstad Gorinchem en de Gemeente Sleeuwijk. Na de passage van Gorinchem komt al spoedig het historische stadje Woudrichem, in het Land van Altena in zicht. Het Vestingstadje is nu vooral bekend als Woerkum uit de populaire tv serie Dr. Tinus.

Na zo’n 48 kilometer in oostelijke richting te hebben gevaren biedt het smalle vaarwater van de Afgedamde Maas tot aan de Wilhelminasluis een weids uitzicht over het zeer groene landschap. De Afgedamde Maas is een oude tak van de rivier de Maas tussen Noord-Brabant en Gelderland en vormt een verbinding tussen de Waal en de Bergsche Maas.

Na het passeren van de Wilhelminasluis bij het plaatsje Andel gaat de route verder over de circa 12 kilometer lange Andelse Maas. Een landelijke vaarweg langs schilderachtige dorpjes als Veen, Aalst, Wijk en Aalborg en als hoogtepunt het vestingstadje Heusden.

Na het passeren van Heusden beginnen we langzaam aan de terugreis naar Rotterdam. We varen dan in westelijke richting over de Bergsche Maas richting Geertruidenberg. Aan uw linkeroever ligt Noord-Brabant en passeren we o.a. Waalwijk. De route gaat nu verder over de Amer voordat we de bekende Moerdijk bruggen bereiken. Direct na de brugpassage draaien we via het Hollands Diep en bereiken de Dordtse Kil. Met aan de ene kant de Hoeksche Waard en de andere kant het eiland van Dordrecht. Het laatste deel van onze route terug gaat weer in westelijke richting over rivier de Noord en Nieuwe Maas waar uiteindelijk de indrukwekkende skyline van Rotterdam weer in zicht komt.

Afvaarten 2018:

Donderdag 5 juli
Donderdag 26 juli
Woensdag 22 augustus ( Uitverkocht )

Tijden:
Inscheping vanaf 10.00 uur
Afvaart om 10.30 uur
Terugkomst om ca. 18.30 uur.
Let op! Tijdens deze tocht gaat u niet van boord.

Tarief: 0
Volwassenen € 49,50 p.p.
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 23,50 p.p.

Inbegrepen in de prijs:
- Ontvangst met een kopje koffie en appelgebak met slagroom
- Uitgebreid buffet met diverse koude en warme gerechten.

Overige dranken zijn voor eigen rekening. Pinnen aan boord is mogelijk.

Schema vaartijden

Juli 2018

Donderdag 5 juli
10:30 - 18:30 uur
Donderdag 26 juli
10:30 - 18:30 uur

Augustus 2018 ( Uitverkocht )

Woensdag 22 augustus
10:30 - 18:30 uur

Informatieaanvraag

Heeft u een specifieke vraag of wilt u meer informatie?
U kunt ons dagelijks telefonisch bereiken op: 010 - 275 99 99

Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur - 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 10.00 uur - 16.00 uur.

U kunt uw vraag ook stellen per e-mail: spido@spido.nl

En volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief