Contact

Haven Rotterdam - Energie - binnenkort meer nieuws over een nieuwe datum

Spido business cruises
4 uur
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 215,00

Ontmoet, praat bij, deel kennis en laat je inspireren!

We gaan aan boord van de Prinses Amalia op de Wiltonhaven in Schiedam. Corp. Captain Lieuwe Ferwerda vaart ons langs diverse energieproductie en -opslag locaties: zoals op de Botlek, Europoort en Maasvlakte. De datum van deze business cruise wordt nader bepaald.

Uw gastvrije ontvangst: U wordt ontvangen door Leo Blok en Leonie van Gorcum en verwend door onze gastvrije stewards.

Gespreksleider: Albert Straatman, directeur Rotterdam Port Promotion Council.


Rotterdam, centrum van de energievernieuwing!

Energy Port Rotterdam, een schone haven blijft een wereldhaven
Door Michiel Nijdam, head of strategy bij Port of Rotterdam

De haven van Rotterdam is een belangrijke energie-hub voor West-Europa. U wordt op de hoogte gebracht over onderwerpen zoals, de aanleg van super windmolenparken, waterstoffabrieken en ­backbone. De Porthos CO2 opvang en ontwikkeling van hernieuwbare diesel. Wat wordt de nieuwe rol van de bestaande fossiele en chemische bedrijven in deze transitie? Michiel Nijdam praat ons bij over de plannen van het Havenbedrijf Rotterdam en gaat in op uw vragen onder leiding van Albert Straatman, directeur RPPC.

Innovaties in energieopwekking
Door Hans Vrijenhoef, founder Proton Ventures en trotse Rotterdammer

Proton Ventures wekt stroom op met zonnepanelen in o.a. de Sahara. De stroom wordt omgezet in waterstof en daarna in ammoniak, zodat deze kan worden vervoerd naar de opslag in bijv. Rotterdam. Vervolgens kan deze als waterstof worden geleverd voor elektra en brandstof.

Tijdens deze Spido Business Cruise deelt Hans Vrijenhoef zijn kennis over de diverse innovaties in energieopwekking, vooral met zon, wind en energie­opslag zoals Smart Grids, Battolyser (i.s.m. TU Delft) en Lithium batteries. Nieuw energiegebruik zoals Grid to Vehicle, G2V en V2G en Hyperloop.


Michiel Nijdam (links) en Hans Vrijenhoef (rechts)


Programma

12:15 uur

Inscheping aan de watertaxi steiger Wiltonhaven (99)

13:00 uur

Afvaart, trossen los!

13:00 uur

Welkomstwoord door Albert Straatman, directeur Rotterdam Port Promotion Council.

13:10 uur

Energy Port Rotterdam, een schone haven blijft een wereldhaven
Door Michiel Nijdam, head of strategy bij Port of Rotterdam

13:45 uur

Culinaire ronde

15:00 uur

Innovaties in energieopwekking
Door Hans Vrijenhoef, founder Proton Ventures

15:40 uur

Culinaire ronde

16:15 uur

Koffie en thee met lekkernij

17:00 uur

Terugkomst watertaxi steiger Wiltonhaven (99)


Praktische informatie

Het zal gezellig druk worden!
Per afvaart maximaal 110 gasten op de Prinses Amalia. U kunt de Wiltonhaven makkelijk bereiken per auto (P beschikbaar) maar zeker ook per metro (Vijfsluizen) en per watertaxi (99 Wiltonhaven). Let op: Inschepen vanaf 12.15 uur.

Wie ontmoet u?
Directies en managers van bedrijven en organisaties in energieopwekking, -opslag en -gebruik.

Deelname:
€ 215,00 exclusief BTW, voor ontmoeting, informatie en smakelijke catering.

Let op:
€ 25,00 exclusief BTW, korting voor leden van bevriende energieverenigingen en organisaties zoals: Havenbedrijf Rotterdam, RPPC, IRO, NVDE, NWEA, VEMW en Deltalinqs. Neem contact met ons op via events@spido.nl of bel naar (010) 275 99 73 om de kortingscode te ontvangen.

Contactinformatie:

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u bellen naar (010) 275 99 73 of een mail sturen naar naar via events@spido.nl.


In verband met de richtlijnen omtrent COVID-19 varen wij met een aangepaste capaciteit aan boord. Dit houdt in dat u ruim voldoende ruimte heeft bij ons aan boord. Na ontvangst begeleiden wij u persoonlijk naar uw tafel. Op die manier kunnen wij de 1,5 meter onderling tussen de huishoudens waarborgen.

We verzoeken u om ons bezoekersprotocol voorafgaand aan de vaart door te nemen en u aan de richtlijnen te houden. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk een veilige omgeving hanteren. Daarnaast willen wij u erop wijzen dat uw reservering voor deze thematocht onder voorbehoud is van eventuele nieuwe maatregelen vanuit de overheid. Als er eventuele wijzigingen doorgevoerd worden en de tocht kan niet plaatsvinden, dan kunt u uw reeds gemaakte reservering ten alle tijden kosteloos omzetten naar een nieuwe datum. Bij klachten zoals omschreven in het bezoekersprotocol willen wij u ook verzoeken om uw reservering om te zetten naar een andere datum of een andere cruise.

Volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Continue in your language

or switch to

nl Doorgaan in het Nederlands Schakel over naar Nederlands en Continue with English Switch to English de Weiter mit Deutsch Wechseln Sie zu Deutsch fr Continuer avec la france Passer en france ch 繼續用中文 切換到中文