Dagtocht Zeven rivieren en Deltawerken

Cruise
7,5 uur
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 49,50 Kinderen € 23,50

Vaar over zeven rivieren en ervaar zeven afwisselende decors in de Hollandse Delta.

Tijdens deze 135 km lange dagtocht varen wij langs natuurgebieden, Hollandse landschappen, havengebieden, grote industrieën, pittoreske havenstadjes, bruggen & sluizen en historische vestingsteden en uiteraard varen wij over de 7 belangrijkste Zuid-Hollandse rivieren; de Nieuwe Maas, de Oude Maas, het Spui, het Haringvliet, het Hollands Diep, de Dordtse Kil en de Noord.

We starten de dag met een kopje koffie en een lekker stuk appeltaart met slagroom, die door onze vriendelijke bemanning wordt geserveerd.
Na een welkomstwoord van de kapitein gaan de trossen los en begint onze ontdekkingsreis door het rivierenlandschap. Onderweg vertelt onze kapitein vanuit het stuurhuis over de meest interessante hoogtepunten die wij gedurende deze dag zullen passeren.
Tegen het middaguur zal de bemanning een heerlijk kopje soep uitserveren en kunt u aansluitend genieten van een uitgebreid buffet waarbij u kunt kiezen uit diverse koude en warme gerechten. In de middag zullen wij uw vers opgedane kennis testen door middel van een leuke ‘dagtocht quiz’ waarbij u kans maakt op leuke Spido prijzen!

Route:
Tijdens het eerste deel van de tocht varen we stroomafvaarts over de rivier de Nieuwe Maas richting het Botlekgebied, het bekende haven en industriegebied van Rotterdam.
Vervolgens varen wij over de rivier, de Oude Maas, langs plaatsen zoals Spijkenisse en Hoogvliet en draaien we bij natuurgebied de Rhoonse Grienden het Spui op waar u het landschap al snel ziet veranderen. Geniet van het Hollandse landschap van de eilanden, de Hoekse Waard en Voorne-Putten, met de pittoreske plaatsjes Oud-Beijerland en Goudswaard.
Aan het eind van het Spui wordt het vaarwater breder en bereiken we het Haringvliet, met de oude vestingstad Hellevoetsluis en varen wij door tot aan de Haringvlietdam. Na dit bijzonder staaltje van Nederlands waterbouwkundig vakmanschap te hebben bewonderd draait het schip in de haven van Stellendam.
De route gaat verder over het Haringvliet langs de oever van Goeree-Overflakkee richting Middelharnis en het eiland Tiengemeten.
Nadat we onder de brug van Numansdorp op de rivier Het Hollands diep overvaren passeren we nog de karakteristieke haven van Willemstad om richting de welbekende Moerdijkbrug.
Net voor deze brug steken wij over naar rivier de Dordtsche Kil waarbij we de Drechtsteden passeren zoals Zwijndrecht, Dordrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.
Aan het einde van de rivier De Noord zien we de prachtige Skyline van Rotterdam alweer tevoorschijn komen en kunt u na het passeren van de Brienenoordbrug nog een glimp opvangen van het bekende Rotterdamse voetbalstadion “De Kuip”.
Tot slot varen wij onder de Willemsbrug en de Erasmusbrug door naar de thuishaven van Spido.


Programma:

10:00 uurInscheping Spido.
10:30 uurAfvaart en ontvangst met koffie/thee en appeltaart.
±12:00 uurSoep wordt geserveerd, aansluitend lunchbuffet.
±18:00 uurAankomst Spido, aansluitend ontscheping.

Let op! Tijdens deze tocht gaat u niet van boord.

Afvaarten 2018:
Woensdag 2 mei
Woensdag 4 juli
Woensdag 25 juli ( Uitverkocht )
Woensdag 15 augustus ( Uitverkocht )

Tarief:
Volwassenen € 49,50 p.p.
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 23,50 p.p.

Inbegrepen in de prijs:
- Ontvangst met een kopje koffie en appelgebak met slagroom
- Soep en uitgebreid buffet met diverse koude en warme gerechten.
Overige dranken zijn voor eigen rekening

LET OP! Het is niet mogelijk om een tafel te reserveren aan boord.

Schema vaartijden

Mei 2018

Woensdag 2 mei
10.30 uur - 18:00 uur

Juli 2018 ( Uitverkocht )

Woensdag 4 juli
10:30 uur - 18:00 uur
Woensdag 25 juli
10:30 uur - 18:00 uur

Augustus 2018 ( Uitverkocht)

Woensdag 15 augustus
10:30 uur - 18:00 uur

En volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief