Marco Polo

Een tocht met de Marco Polo is een ontdekkingsreis in het klein. Zowel op het dek als binnen kunnen uw gasten genieten van een fraai uitzicht. Het weer kan dus nooit een spelbreker zijn. Op verzoek zal de kapitein tijdens de reis graag tekst en uitleg geven bij de bezienswaardigheden.

De Marco Polo is van veel faciliteiten voorzien. De inrichting kan worden aangepast aan de grootte van uw gezelschap en het programma. Betreffende de catering, audiovisuele middelen en entertainment maken wij u graag een passende offerte.

Voor mindervaliden zijn speciale voorzieningen getroffen, zoals liften (max 200 kg) en aangepaste toiletten. Het skydeck is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Onlangs is de Marco Polo compleet gerestyled. Bij de introductie in 1995 was het schip met de kenmerkende bogen toonaangevend op het gebied van vormgeving en interieur. Met de nieuwe styling is het populaire schip weer geheel gereed voor de toekomst. De hoofdkleuren in het interieur zijn taupe met blauwe maritieme accenten. Het schip is voorzien van een nieuw kwalitatief hoogwaardig Bose geluidssysteem met 4G draadloze microfoons. Narrowcasting kunnen de gasten volgen op 32” HD Led schermen en via een Mediaspeler kunnen verschillende beeld- en geluidsformaten worden gebruikt. Voor bedrijfspresentaties zijn 2 extra groot formaat mobiele HD schermen beschikbaar. De luxe en modern vormgegeven bar, alsmede het nieuwe sanitair complementeren de beleving van onze gasten aan boord. Er is gekozen voor uitsluitend led verlichting. Rond het Atrium van het schip zorgt led RGB tube light voor bijzondere accenten en kan de verlichting in elke gewenste sfeerkleur worden ingesteld. Daarmee is het schip weer geheel ingericht voor events voor het bedrijfsleven, de overheid en particulieren.

Stukje geschiedenis

Wie verre reizen doet, kan veel verhalen. Dat gold zeker voor Marco Polo (1254-1324). Deze Venetiaanse ontdekkingsreiziger verbaasde zijn landgenoten met de verhalen over zijn tochten naar het hart van het Mongoolse rijk, diep in Azië. Hij genoot er de bescherming van de grote Qoebilai Chan en verbleef van 1275 tot 1291 in Mongolië. In 1295 keerde hij terug in Venetië, waar hij zijn ervaringen te boek stelde.

Technische aspecten

Breedte:
8.00 meter
Lengte:
43.00 meter
Capaciteit:
500 personen
In de vloot sinds:
1995
Max. snelheid:
21.00 km/h