Abel Tasman

Het futuristisch schip van de Spido-vloot doet de naam van de ontdekkingsreiziger alle eer aan. Het is een fraai staaltje moderne techniek. De Abel Tasman is bijzonder ruim en heeft een unieke, open uitstraling. De glazen zijwanden op het buitendek zorgen voor een perfecte beschutting tegen de wind, zodat uw gasten op comfortabele wijze van het adembenemende panorama kunnen genieten.

U kunt op dit schip meer dan 325 gasten riant ontvangen. Alle ingrediënten voor een stijlvol, groots onthaal zijn voorhanden. Aan boord ontbreekt het uw gasten aan niets. De inrichting van de Abel Tasman kan worden aangepast aan de grootte van uw gezelschap en het programma. Betreffende de catering, audiovisuele middelen en entertainment maken wij u graag een passende offerte. Voor mindervaliden zijn speciale voorzieningen getroffen, zoals liften (max. 200 kg) en aangepaste toiletten. Het skydeck is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Uiteraard beschikt het schip over state-of-the-art navigatieapparatuur en motoren.

Varen met Spido’s vlaggenschip is dan ook in alle opzichten een vorstelijk genoegen!

 

Stukje geschiedenis

Abel Janszoon Tasman (1603-1659) werd door Anthony van Diemen, gouverneur-generaal van Nederlands-Indië, in 1642 aangewezen als leider van een expeditie ter verkenning van de zuidelijke Grote Oceaan en de Indische Oceaan. Het land waar hij op 24 november 1642 de Nederlandse vlag plantte, kreeg de naam Van Diemen’s Land en ging pas veel later Tasmanië heten. Tijdens dezelfde expeditie ontdekte hij nog Nieuw-Zeeland, Tonga en de Fiji-eilanden.

Technische aspecten

Breedte:
8.80 meter
Lengte:
54.27 meter
Capaciteit:
599 personen
In de vloot sinds:
2000
Max. snelheid:
21.00 km/h