Contact

Winkelen in Rotterdam

Lekker shoppen in Rotterdam stad!

Rotterdam is het hele jaar door een shopstad bij uitstek.

Er is een grote verscheidenheid aan winkelgebieden. Van exclusief tot populair, van megastore tot kleine boetiek, overdekt of buiten; in Rotterdam kunt u voor alles terecht.

Spido ligt aan de centrumzijde van de Erasmusbrug. Met het openbaar vervoer bent u binnen 5 minuten midden in het centrum. Om lopend naar het centrum te gaan loopt u naar het kruispunt aan de voet van de Erasmusbrug. Bij het kruispunt gaat u rechtdoor de Schiedamsedijk op. U volgt deze weg. Bij het volgende kruispunt steekt u rechtdoor over en loopt dan de Coolsingel op. Op een gegeven moment ziet u de Bijenkorf. Nu bent u in het centrum van de stad. Dit is een wandeling van een kleine 20 minuten.

Openingstijden van winkels in het centrum

De winkels in Rotterdam Centrum zijn over het algemeen geopend tussen 09.30 uur en 18.00 uur. Echter, veel winkels zijn tegenwoordig open tot 18.30 uur, of zelfs nog langer. Op vrijdagavond is het koopavond in Rotterdam, de winkels zijn dan geopend tot 21.00 uur.

Winkelgebieden in het centrum

Beursplein: het Beursplein is een autovrij plein in Rotterdam. Het is het middelpunt van het winkelgebied van Rotterdam. Winkels die er zijn gevestigd zijn onder andere C&A, Hema, H&M en WE.

Binnenweg: de Binnenweg is de place to be voor trendy mensen. Wilt u echt een keertje iets anders? Ga dan naar deze straat en leef u helemaal uit. Ook als kunstliefhebber kunt u zichzelf thuisvoelen in deze straat, er zitten talloze galeries en musea waar genoeg inspiratie op te doen is. Ook 's avonds is het hier gezellig door het enorme aantal café's en restaurants.

Coolsingel: de Coolsingel verbindt het Hofplein met de Blaak en het is één van de belangrijkste straten van Rotterdam. Het is er altijd druk. Er zijn luxe kledingzaken maar ook grote ketens. Aan de Coolsingel staat ook het mooie Rotterdamse stadhuis.

de Meent: hier vindt u allerlei kleine winkeltjes en boetiekjes. U kunt hier terecht voor een trendy outfit maar ook voor een heerlijke kop koffie.

Beurstraverse: dit winkelgebied wordt in de volksmond 'de Koopgoot' genoemd. Het is een winkelstraat onder straatniveau van de Coolsingel. Je vindt hier voornamelijk kledingwinkels, zoals Zara.

Kruiskade en de West-Kruiskade: dit zijn bekende winkelstraten in Rotterdam waar de ware modeliefhebber zijn/haar hart op kan halen. Trendy, kleine winkeltjes worden afgewisseld met multiculturele zaakjes.

Lijnbaan: dit is de eerste autovrije winkelstraat van Europa. Het is een grote open passage. Aan beide kanten van de Lijnbaan zitten talloze winkels met bekende merken maar er is ook een aantal winkeltjes gevestigd die hun eigen collectie hebben.

Van Oldebarneveltstraat: deze straat heeft een luxe en chique uitstraling. De straat maakt deel uit van het modekwartier. De straat sluit aan op de Lijnbaan en de Koopgoot, maar u zult in de Van Oldenbarneveltstraat geen ketens vinden. Er zijn talloze stijlvolle boetiekjes en trendy winkels en er zijn de mooiste kleding en accessoires te vinden. Ook kunt u er leuke interieurspulletjes vinden.

Witte de Withstraat: deze straat is vernieuwend en er heerst een artistieke, levendige sfeer. Er zitten vele restaurants waar u kunt genieten van een heerlijke maaltijd na een dagje shoppen in één van de talloze trendy winkels.

Markten

Rotterdam telt maar liefst 12 markten. Elke markt heeft zijn eigen charme. Drie van de markten zijn:

Markthal Rotterdam: Stockholm, Barcelona, Valencia, Kopenhagen. Bijna iedere wereldstad heeft er één: een overdekte food markt. Een bruisende markthal die uit zijn voegen barst van verse vis, brood dat nog warm is, mals vlees, ontelbaar veel soorten kaas en groenten net uit de grond.

Een markt waar boodschappen doen een belevenis is en waar je lekker kunt neerstrijken voor een drankje of een hapje en kan genieten van het grootste kunstwerk van Nederland op het plafond. De Markthal is dagelijks geopend. De eerste overdekte marktvloer van Nederland is op 1 oktober 2014 door koningin Maxima geopend.

Binnenrotte: Elke dinsdag en zaterdag is er een markt op het grootste marktplein van Nederland, de Binnenrotte. Hier kunt u heerlijke verse vis en verse groenten kopen. Ook zijn er kramen waar goede tweedehands meubelen en kleding verkrijgbaar is. Van april t/m december is daar op zondag ook een middagmarkt.

Afrikaanderplein: Voor een multicultureel dagje markt is er op woensdag en zaterdag markt op het Afrikaanderplein. Voor echte wereldgerechten bent u op deze markt op de goede plek.

Overdekte winkelcentra

Net buiten het centrum vindt u shoppingcenter Alexandrium. Dit is een winkelgebied dat bestaat uit megastores, een overdekt shopping center en een woonmall. Hier kunt u voor al uw lifestyle en woonideeën terecht.

Winkelcentrum Zuidplein is ideaal bij slecht weer. Dit overdekte winkelcentrum geeft genoeg shopplezier door de grote diversiteit van 155 winkels!

Volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Continue in your language

or switch to

nl Doorgaan in het Nederlands Schakel over naar Nederlands en Continue with English Switch to English de Weiter mit Deutsch Wechseln Sie zu Deutsch fr Continuer avec la france Passer en france ch 繼續用中文 切換到中文