Wat te doen in Rotterdam?

Zowel de wederopbouw als de vernieuwingsdrang waarmee Rotterdammers hun stad vormgeven, maken Rotterdam tot een fascinerende plek om te bezoeken. De vele attracties, monumenten, de havens en de architectonische hoogtepunten maken telkens weer indruk. Deze dynamische stad moet je gezien hebben, vanaf de rivier en wandelend door de straten en boulevards, over de havenkades en in de parken.

Highlights Rotterdam
Bent u nieuwsgierig naar wat u echt moet zien in Rotterdam? Ontdek de must sees van de Maasstad.

Euromast
De Euromast maakt deel uit van de World Federations of Great Towers: de 37 mooiste en hoogste torens van de wereld. Daarmee staat de Rotterdamse mast in een rijtje met onder meer de Burj Khalifa, de Eiffeltoren en het Empire State Building. Wanneer u voor de eerste keer Rotterdam bezoekt, raden wij u een bezoek aan de Euromast zeker aan. De toren biedt een panoramisch uitzicht over Rotterdam.
De Euromast was lange tijd het hoogste gebouw van Nederland, zijn buurman de Zalmhaventoren nam het stokje onlangs over. Vanaf de Euromast krijgt u een goed beeld van deze woontoren met spitse top.
In het restaurant van de Euromast kunt u lekker dineren of gewoon wat drinken, inclusief uitzicht op de stad.
U kunt een bezoek aan de Euromast combineren met een Spido-rondvaart.

De Oude Haven
De Oude Haven, de oudste haven van Rotterdam, biedt vanaf de kades een fraai uitzicht op de gerestaureerde historische (woon)boten. Bij mooi weer kunt u lekker buiten zitten op een van de terrassen van de vele cafés en restaurants. Vanaf uw plek kunt u de architectuur van onder meer het Witte Huis bewonderen, ooit de hoogste ‘wolkenkrabber’ van Europa. Maak eens een rondje haven en kijk hoe vakmensen de schepen schilderen en repareren.

Maritiem Museum Rotterdam
Op loopafstand van de Oude Haven staat het Maritiem Museum Rotterdam aan de Leuvehaven. In dit openluchtmuseum kunt u het goed geconserveerde, 19e-eeuwse ijzerjaagschip Buffel en een oud lichtschip bewonderen. Een recente toevoeging aan de Rotterdamse lijst van belangrijke oude schepen is het ss Rotterdam.

De Markthal
Een van de populairste toeristische attracties is de iconische Markthal. Dit unieke gebouw doet dienst als kantoorgebouw, woning en marktplaats. Het gebouw en de meer dan 40 verschillende eettentjes die internationaal getinte hapjes en drankjes verkopen, vormen samen voor veel bezoekers een Rotterdams hoogtepunt.

Witte de Withstraat
De Witte de Withstraat vormt samen met de omliggende straten hét uitgaansgebied van Rotterdam. Hier vindt u diverse restaurants, eenvoudige eettentjes, wijn- en cocktailbars, kunstgalerieën, bijzondere winkels, cafés en pizzeria’s. De meeste uitspanningen beschikken over een terras, met mooi weer is het hier goed toeven. Vlakbij is het Museumpark, het culturele hart van Rotterdam, met onder meer de Kunsthal en het spectaculaire spiegelpaleis Depot Boijmans Van Beuningen. Tip: lunchen in het dakrestaurant van het Depot met een fabelachtig 360 graden uitzicht op Rotterdam.

De Hofbogen
De coole Hofbogen, het voormalige Hofplein-spoorviaduct, biedt naast bijzondere winkels en sterrenrestaurants ook street art en spectaculaire muurschilderingen van het collectief OPPERCLEAS. Een paar keer per jaar krijgen kunstenaars hier de mogelijkheid om de muren te beschilderen. Wandel langs het kilometerslange viaduct, ontdek allerlei leuke winkels en het hippe ZOHO-kwartier.

Katendrecht en de Wilhelminapier
De Kaap en de Wilhelminapier bieden een spectaculair contrast: historische laagbouw recht tegenover wolkenkrabbers. Tijdens een wandeling over de pierkades kijkt u uit op hypermoderne kantoor- en woontorens. Ook de moeite waard zijn de Foodhallen met vele eetstalletjes en het Nederlands Fotomuseum. En sla good old Hotel New York met zijn immense buitenterras niet over. U kunt de wandeling verlengen via de voetgangersbrug over de Rijnhaven naar het intieme Katendrechtse Deliplein met haar gezellige restaurants en cafés. Vanaf de brug ziet u ook het Landverhuizersmuseum, met het spectaculaire uitkijkpunt Tornado.
Spido biedt een combiticket met restaurant Ketelbinkie op de Wilhelminapier.

ss Rotterdam
Wie met de Spido langs het ss Rotterdam vaart, doet er goed aan het elegante passagiersschip van Katendrecht een bezoek te gunnen. Hier kun je overnachten, dineren en bij mooi weer op het buitendek ontspannen. U heeft er ook een fraai uitzicht op Rotterdam.
U kunt kiezen voor het combinatietarief voor de Uitwaaien & Zwaaien Rondleiding op het ss Rotterdam en de Spido.
H3: Wat te doen met kinderen in Rotterdam?
Gaat u met het hele gezin naar Rotterdam? Goed idee! Want Rotterdam biedt veel leuke kinderactiviteiten.

MiniWorld
Een bezoek aan Miniworld Rotterdam is superleuk met kinderen. In de overdekte miniatuurwereld met zo’n 650 vierkante meter Rotterdam kijken ze hun ogen uit. Treintjes rijden door fraaie polderlandschappen, moderne en historische architectuur en uiteraard de grootste haven van Europa. Het landschap is opvallend gedetailleerd gemaakt. Deze Rotterdamse wereld biedt niet alleen de kids, maar ook vaders, moeders, opa’s, oma’s en begeleiders een fascinerend schouwspel.
Miniworld combineren met een Spido-rondvaart? Dat kan met één van onze combitickets.

Plaswijck Park
Plaswijck Park in Schiebroek zal veel kinderen aanspreken. In Speelwijck kunnen zij zich uitleven in leuke speeltuinen. In de Verkeerstuin leren ze autorijden en in de Apenspeeltuin kunnen ze lekker aan touwen hangen. Binnen spelen kan in het Huis in de Heuvel. Zijn de kids gek op dieren? In Dierenwijck ontmoeten zij maki’s, oehoes, alpaca’s en andere gave beesten. Populair is het spelen op het water. Test je vaartechnieken op de Vlottenvaart en ga lekker blubberen en banjeren in de Avonturenbeek.

Kids Marina
Kids Marina is een hele leuke waterattractie in het centrum van Rotterdam. Deze kinderhaven beschikt over elektrische bootjes waarin kinderen zich kapitein kunnen voelen. Bij Kids Marina leren ze ook spelenderwijs veel over het reilen en zeilen van de Rotterdamse haven. De kinderhaven biedt dan ook een leerzaam dagje Rotterdam.

Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp is een klassieker onder de Rotterdamse attracties. Download de Diergaarde Blijdorp-app en verheug je alvast op het bezoek. Struin eenmaal binnen door het dierenrijk van Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Australië en Azië. Neem een duik in de onderwaterwereld van het Oceanium en loop tussen haaien en roggen. Bewonder de watervallen van Azië, begroet Bokito, de beroemdste gorilla van Nederland, en sla zeker de olifantenfamilie niet over. En in de speeltuin kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven.

Rotterdam is ook op zondag open
Zondag is een prima dag voor een gezellig dagje Rotterdam. Dan zijn in het centrum niet alleen de winkels open, maar ook vele cafés en restaurants. Als u wilt bijkomen in een rustige omgeving, kies dan voor de horeca met terrassen rond de Veerkade in het historische Scheepvaartkwartier. Ook het Wereldmuseum, het opgeknapte Park en de Euromast zijn hier een bezoek waard. In deze wijk kunt u tevens een Watertaxi pakken en naar Katendrecht en de Wilhelminapier aan de overkant varen.

Wat te doen in Rotterdam bij slecht weer?
Regent het op de dag dat u van plan bent om Rotterdam te bezoeken? Laat het weer u niet weerhouden om naar de stad te komen. In Rotterdam zijn genoeg leuke dingen te doen wanneer het weer even niet meezit.

Musea bezoeken
Rotterdam biedt naast een originele mix van vernieuwende architectuur en festivals ook kunst en cultuur. Musea als de Kunsthal Rotterdam, Depot Boijmans Van Beuningen, het Natuurmuseum, het Maritiem Museum, het Wereldmuseum en Huis Sonneveld zijn een bezoek zeker waard.

Remastered
Vlak bij de Spido biedt de stad u met Remastered een unieke, interactieve ervaring. Deze attractie neemt de bezoekers een uur lang mee op een audiovisuele reis. U wordt één met de kunst. U loopt onder een waterval en gaat op avontuur met de vreemde wezens van schilder Jeroen Bosch. U gaat er tijdreizen, omringd door schilderijen van Hollandse oude meesters als Van Gogh en Mondriaan. Kortom, bij Remastered stapt u een nieuwe wereld binnen.
U kunt Remastered bezoeken in combinatie met een Spido-rondvaart.

Een filmpje pakken
Een regenachtige dag in de stad? Dan kunt u één van de bioscopen bezoeken. U ziet de nieuwste blockbusters in de twee Pathé-bioscopen. Wie op zoek is naar kinderfilms, klassiekers, wereldcinema en Europese kwaliteitsfilms, kan kiezen tussen Kino in de stad en LantarenVenster op de Wilhelminapier. Op de Westblaak biedt Cinema de bezoekers een old skool filmervaring in een bijzonder interieur.

De Erasmusbrug
De Markthal
MiniWorld
Maritiem Museum Rotterdam

Ervaar de meest innovatieve haven ter wereld!

Ontdek Rotterdam en de havens met Koninklijke Spido.

De vloot van Koninklijke Spido

Spido vaart alleen met de beste en meest comfortabele schepen, want zo kunnen wij u de service en het comfort bieden die uw event verdiend.

Meer over onze vloot

Mis de boot niet