Contact

Wat te doen in Rotterdam?

Wat te doen in Rotterdam?

Het verhaal van de stad, de bombardementen, de wederopbouw en de vernieuwingsdrang waarmee de inwoners ook vandaag de dag nog hun stad vormgeven, maken Rotterdam een fascinerende plek om te bezoeken. Rotterdam is een stad die u simpelweg gezien moet hebben. Met veel attracties, monumenten en architectonische hoogtepunten heeft Rotterdam heel veel te bieden.Highlights Rotterdam

Elke stad heeft zijn eigen topattracties. Bent u nieuwsgierig welke dingen u echt moet zien in Rotterdam? Ontdek hieronder dé must sees van Rotterdam.


Euromast De Euromast maakt deel uit van de World Federations of Great Towers (WFGT): de 37 mooiste en hoogste torens van de wereld, zoals de Burj Khalifa, de Eiffeltoren en het Empire State Building.

Wanneer u voor de eerste keer Rotterdam bezoekt, raden we u zeker een bezoek aan de Euromast aan voor een panoramisch uitzicht over de stad. De Euromast is met 185 meter het hoogste gebouw van Nederland.

Niet alleen kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Rotterdam, het is ook mogelijk om een tafel te reserveren en lekker te dineren of gewoon wat te drinken. Inclusief uitzicht op de stad, natuurlijk! Ook kunt u een bezoek aan de Euromast combineren met een rondvaart bij ons.


De Oude Haven De Oude Haven van Rotterdam is een haven vol gerestaureerde historische boten, waaronder woonboten die door de plaatselijke bevolking worden bewoond. Bij mooi weer kunt u lekker buiten zitten in een van de vele cafés en restaurants en genieten van het mensen kijken, of rondlopen en kijken hoe de boten worden geschilderd of gerepareerd.

Op korte loopafstand van hier ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Een andere toeristische attractie die verband houdt met de zee is het aangrenzende Maritiem Museum, een openluchtmuseum waar het goed bewaarde 19e-eeuwse ijzerjaagschip Buffel en een oud lichtschip te zien zijn. Een recente toevoeging aan de Rotterdamse lijst van belangrijke oude schepen is het SS Rotterdam. Spido biedt combitickets aan voor een rondvaart en het SS Rotterdam.


De Markthal

Een van de populairste toeristische attracties in Rotterdam is zonder twijfel de iconische Markthal. Dit unieke gebouw doet dienst als kantoorgebouw, woning en marktplaats. Met meer dan 40 verschillende eettentjes die allerlei soorten internationaal eten en drinken verkopen, is het zeker een van de hoogtepunten voor de meeste toeristen.Wat te doen met kinderen in Rotterdam?

Gaat u met het hele gezin naar Rotterdam? Wat leuk! Gelukkig zijn er veel verschillende, leuke kinderactiviteiten in Rotterdam om de dag mee te vullen.

Miniworld

Miniworld Rotterdam is een superleuke plek voor een dagje uit met kinderen. Het is een overdekte miniatuurwereld van Rotterdam met alles wat u maar kunt voorstellen. Er is ruim 650 vierkante meter aan Rotterdamse polderlandschappen, moderne en historische architectuur en natuurlijk de haven van Europa te verwachten. Alles is heel gedetailleerd gemaakt, waardoor het stiekem voor ouderen net zo leuk is als voor kinderen. Miniworld combineren met een rondvaart? Dat kan met één van onze combitickets.

Plaswijck Park

In Speelwijck vindt u allerlei soorten speeltuinen. In de Verkeerstuin kun kinderen autorijden en in de Apenspeeltuin kunnen ze lekker aan touwen hangen. Regent het? Dan kunnen kinderen binnen spelen in het Huis in de Heuvel. Zij ze juist gek op dieren? Bezoek dan Dierenwijck en maak kennis met de verschillende dieren die daar leven.

Kids Marina

Kids Marina is een hele leuke waterattractie in Rotterdam. Kinderen kunnen zich kapitein voelen zodra ze op een van de kinderbootjes stappen. Het leuke is dat ze bij Kids Marina meteen inzicht krijgen in de haven en haar functies en voertuigen. Het is dus een leerzaam en leuk dagje uit in Rotterdam!


Wat te doen in Rotterdam bij slecht weer?

Regent het op de dag dat je van plan bent om naar Rotterdam te gaan? Laat dit u niet tegenhouden! In Rotterdam zijn er genoeg leuke dingen te doen wanneer het weer even niet mee zit.

Museum bezoeken

In Rotterdam is een goede mix van vernieuwende architectuur, festivals en uitdagende kunst en cultuur te vinden. De vele exposities in topmusea als de Kunsthal Rotterdam, Depot Boijmans van Beuningen en het Nederlands Fotomuseum zijn zeker een bezoekje waard.

Remastered

Bezoek de nieuwste interactieve ervaring in Rotterdam: Remastered. In deze attractie worden bezoekers een uur lang meegenomen op een audiovisuele reis en wordt u één met de kunst. Loop onder een waterval door, ga op avontuur met de onaardse wezens van Jeroen Bosch, leer tijdreizen en raak omringd met schilderijen van Hollandse Oude Meesters als Van Gogh en Mondriaan. Bij Remastered stapt u telkens een nieuwe wereld binnen en weet u niet wat u te wachten staat. U kunt Remastered bezoeken in combinatie met een rondvaart.

Cinerama Een van de dingen om te doen op een regenachtige dag in de stad, is een bezoek brengen aan een van de bioscopen. Of u nu de nieuwste blockbuster wilt zien of een arthouse film en klassiekers, het is allemaal mogelijk. Cinerama, gelegen aan de Westblaak, zorgt voor een echte old skool filmervaring. Zowel het exterieur als het interieur van Cinerama is fantastisch.


Wat te doen in Rotterdam op een zondag?

Zondag is een goede dag om een dagje naar Rotterdam te gaan. De winkels in het centrum zijn namelijk gewoon open! Hoewel een weekendje of een dagje Rotterdam eigenlijk veel te kort is om alles te zien wat er te doen is in Rotterdam, is het een goed begin.

Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat wordt ook wel dé cultuurstraat van Rotterdam genoemd en vormt samen met het Museumpark het culturele hart van Rotterdam. Deze artistieke straat mag niet overgeslagen worden tijdens uw bezoek, want de straat is gevuld met leuke cafés, winkels, kunstgalerieën en restaurants.

Kunst in de buurt van het SS Rotterdam

In Rotterdam hoeft u eigenlijk geen geld uit te geven om van kunst te genieten, want er is genoeg kunst om op straat te ontdekken. Als u een liefhebber van street art bent, kunt u zeker van Rotterdam gaan houden.

Naast bekende plekken, zoals de street art rond de Hofbogen van Opperclaes die vier keer per jaar verandert, zijn er ook minder bekende plekken in Rotterdam waar street art te vinden is. Dit maakt het zo leuk om door Rotterdam te zwerven en op onverwachte plekken kunstwerken te vinden.

Volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Continue in your language

or switch to

nl Doorgaan in het Nederlands Schakel over naar Nederlands en Continue with English Switch to English de Weiter mit Deutsch Wechseln Sie zu Deutsch fr Continuer avec la france Passer en france ch 繼續用中文 切換到中文