Contact

Uitgaan in Rotterdam

Heerlijk na een lange dag cultuur snuiven ergens een hapje eten of een drankje drinken?

Uitgaan in Rotterdam

In Rotterdam vindt u alles op het gebied van uitgaan. Verspreid over de hele stad zijn cafés, discotheken, bioscopen, theaters en andere uitgaansgelegenheden te vinden. Rotterdam kent meerdere uitgaansgebieden:

Centrum

- De Doelen
De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en tevens een state-of-the-art congresgebouw. De Doelen bevat vier zalen met ieder eigen faciliteiten. De Doelen is met ruim 450.000 concertbezoekers bij 600 concerten per jaar het tweede concertgebouw van Nederland. Voor de concertagenda kunt u kijken op www.dedoelen.nl

- Oude Luxor Theater
Het Oude Luxor Theater aan de Kruiskade werd in 1917 gebouwd en biedt een podium aan cabaret, theaterconcerten, kleine musicalproducties en toneelvoorstellingen. Voor het actuele programma kunt u kijken op www.luxortheater.nl


- Witte de Withstraat
Op de Witte de Withstraat bevinden zich veel leuke kroegen en restaurants. De meest bekende zijn Hotel Bazar en café de Witte Aap. Daarnaast zijn er diverse kunstgaleries en winkels gericht op kunst te vinden.

- Stadhuisplein
Op dit plein, naast de winkelstraat De Lijnbaan, kunt u zowel overdag als ’s avonds terecht voor een drankje en/of een hapje in één van de vele (eet)cafés. Vooral in de zomer is het hier gezellig druk en zijn de terrassen goed gevuld.

- Schouwburgplein
Aan dit plein ligt de Rotterdamse Schouwburg. Hier vinden ieder jaar meer dan 500 voorstellingen plaats, variërend van klassiek ballet tot experimenteel multimediatheater. In de schouwburg zijn alle belangrijke Nederlandse toneel-, dans- en operagezelschappen te zien. Ook ligt aan dit plein de Pathé bioscoop. Rond het plein zijn diverse leuke restaurants gevestigd.

Oude Haven

In de veertiende eeuw begon in de Oude Haven de ontwikkeling van de huidige wereldhaven. Na het bombardement in 1940 is alleen het Witte Huis blijven staan. Langs de Oude Haven zijn tegenwoordig tientallen (eet)cafés met in de zomer terrassen aan het water.


Westelijk Handelsterrein

Het Westelijk Handelsterrein is een overdekt gerestaureerd pakhuizencomplex uit 1894 en is gelegen in het Scheepvaartkwartier. Het Westelijk Handelsterrein biedt u alle ruimte om steeds weer nieuwe werelden te verkennen. U vindt er diverse galeries met regelmatig afwisselende tentoonstellingen en een breed scala aan horecagelegenheden.


Kop van Zuid

De Kop van Zuid is een nieuwe wijk in Rotterdam, gelegen op de zuidoever van de Nieuwe Maas, tegenover het centrum van de stad.

Wilhelminapier

Deze pier ligt aan de rand ligt van de Kop van Zuid. De pier heeft een rijke geschiedenis, De cruiseterminal Holland Amerika Lijn (HAL), die zich bevindt op de Wilhelminapier, was van 1873 tot 1978 in gebruik. Vanuit hier vertrokken passagiers naar Noord-Amerika en Canada. Nu wordt de Cruiseterminal gebruikt voor wisselende exposities. In Las Palmas zijn een visrestaurant van Herman den Blijker, het Nederlands Fotomuseum, een tentoonstellingsruimte en de Beeldfabriek gevestigd.  

- Hotel New York
Hotel New York is ook gelegen op de Wilhelminapier. Dit hotel is gevestigd In het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Op de begane grond bevindt zich het café-restaurant met 400 zitplaatsen met mooi uitzicht op de rivier en de stad aan de overkant. Daarnaast beschikt Hotel New York over 72 hotelkamers.

- Nieuwe Luxor Theater
Het Nieuwe Luxor Theater, aan de voet van de Erasmusbrug, is een groot theater waar musicals, kleinkunst, theaterconcerten, opera en dansvoorstellingen te zien zijn. Daarnaast biedt dit theater de mogelijkheid voor het organiseren van diverse evenementen. Kijk voor het actuele programma op www.luxortheater.nl.

Entrepothaven

De Entrepothaven is tegenwoordig een jachthaven. Vroeger was het een overslaghaven. Bij de haven staat het entrepotgebouw 'De Vijf Werelddelen'. Dit entrepotgebouw dateert uit 1897 en huisvestte pakhuizen die werden gebruikt voor de opslag van koffie, thee, suiker en specerijen. Het bestaat nu uit luxe appartementen, restaurants, winkels en een wereldsupermarkt. 


Volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Continue in your language

or switch to

nl Doorgaan in het Nederlands Schakel over naar Nederlands en Continue with English Switch to English de Weiter mit Deutsch Wechseln Sie zu Deutsch fr Continuer avec la france Passer en france ch 繼續用中文 切換到中文