Spido ‘100 jaar’ belevingstour

Cruise
3 uur
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 42,50 Kinderen € 26,50

Ter gelegenheid van het 100 jarige bestaan van Spido organiseren wij, samen met het Maritiem Museum, een unieke beleving om deze bijzondere mijlpaal te vieren.

In het Maritiem Museum kunt u de tentoonstelling ‘ Venster op de haven’ bezoeken waarbij u op een unieke manier kennis maakt met de geschiedenis van rederij Spido.

Vervolgens wandelt u in ongeveer 10 minuten, via de Maritiem Museum haven, naar de opstapplaats van Spido aan het Willemsplein. Onderweg kunt u de historische schepen en kranen bewonderen op dé plek waar de Rotterdamse haven ooit begon.

Bij Spido ligt er een van de moderne schepen voor u klaar waarna we vertrekken voor een mooie vaartocht door de Rotterdamse havens. Tijdens de vaartocht kunt u genieten van een heerlijk lunchbuffet.

Route

Tijdens de vaartocht varen we vanaf de voet van de Erasmusbrug, met de Rotterdamse Skyline als achtergrond, langs de prachtige gebouwen en highlights. Tevens varen wij richting het Botlekgebied, waar u van dichtbij de enorme bedrijvigheid van de Rotterdamse haven kunt ervaren.

Data

Vrijdag 14 juni - sneak preview van de expositie in het Maritiem Museum!
Vrijdag 12 juli
Maandag 5 augustus

Programma

Tijd

Omschrijving onderdeel

10:00 - 12:00 uur

Bezoek tentoonstelling Maritiem Museum op
eigen gelegenheid

vanaf 12:00 uur

Inscheping aan het Willemsplein bij Spido

12:30 uur

Welkomstwoord kapitein aansluitend afvaart

13:00 uur

Soep wordt geserveerd, aansluitend wordt het lunchbuffet
geopend

15:30 uur

Terugkomst Spido, aansluitend ontscheping

Tarief

Volwassenen € 42,50*
Kinderen (4 t/m 11 jaar) € 26,50

Bovengenoemde prijs is inclusief de toegang tot het Maritiem Museum, de rondvaart en een lunchbuffet inclusief soep en 2 x koffie of thee. Overige dranken zijn voor eigen rekening.

Museumkaart? Indien u in het bezit bent van een Museumkaart is het alsnog mogelijk om dit arrangement te boeken. U koopt de tickets via de link op deze pagina en voert bij kortingscode ( in het reserveringsformulier ) de volgende code in: Museumkaart010. U betaalt dan alleen voor de vaartocht bij Spido. Let op! U krijgt alleen toegang tot het Maritiem Museum met uw Museumkaart.

Tentoonstelling Venster op de haven

Kijk in de tentoonstelling ’Venster op de Haven’ letterlijk door de vensters van de Spido-schepen naar de steeds veranderende haven van Rotterdam. Je reist van de twintiger jaren naar de periode van wederopbouw en via de ‘hippe’ jaren ’60 naar de toekomst. Ontmoet kleurrijke personages uit elke tijd en ontdek verhalen aan de hand van historische en moderne filmbeelden, scheepsmodellen, meubelstukken, kleding, foto’s en andere unieke objecten uit de collecties van Spido en het Maritiem Museum.

Uiteraard kun je ook de rest van het Maritiem Museum bezoeken. Waan je aan boord van een platform op zee in de ‘Offshore Experience’, bewonder de parels uit de collectie in ‘Topstukken’, ervaar de wereld van drugssmokkel via de Rotterdamse haven in ‘Dealen met Drugs’ of schuif aan voor het captains dinner in ‘Zeekastelen’.

Na uw bezoek wandelt u in 10 minuten via de Maritiem Museum Haven naar het Willemsplein. Bewonder de historische schepen en kranen op dé plek waar de Rotterdamse haven ooit begon.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van het Maritiem Museum.

Praktische informatie

  • U kunt de tentoonstelling in het Maritiem Museum bezoeken tussen 10:00 en 12:00 uur. Het adres van het Maritiem Museum is Leuvehaven 1 in Rotterdam.
  • Bij aankomst in het Maritiem Museum dient u uw e-ticket van Spido te laten zien bij de balie.
  • Het vervoer tussen Spido en het Maritiem museum is geheel op eigen gelegenheid en is goed te wandelen in ca. 10 minuten.
  • Het schip vertrekt om 12:30 uur vanaf het Willemsplein. Houdt er rekening mee dat u tijdig vanaf het Maritiem Museum vertrekt.

Schema vaartijden

Juni 2019

Vrijdag 14 juni
10:00 - 15:30 uur

Juli 2019

Vrijdag 12 juli
10:00 - 15:30 uur

Augustus 2019

Maandag 5 augustus
10:00 - 15:30 uur

Informatieaanvraag

Heeft u een specifieke vraag of wilt u meer informatie?
U kunt ons dagelijks telefonisch bereiken op: 010 - 275 99 99

Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur - 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 10.00 uur - 16.00 uur.

U kunt uw vraag ook stellen per e-mail: spido@spido.nl

En volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Continue in your language

or switch to

nl Doorgaan in het Nederlands Schakel over naar Nederlands en Continue with English Switch to English de Weiter mit Deutsch Wechseln Sie zu Deutsch fr Continuer avec la france Passer en france ch 繼續用中文 切換到中文