Spido & Wereldmuseum

Combiticket
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 20,00 Kinderen € 7,50

Wereldmuseum Rotterdam

Vanaf vrijdag 29 april 2016 tot en met 8 januari 2017 presenteert het Wereldmuseum Rotterdam AFRIKA 010. Deze tentoonstelling omvat de meest opmerkelijke stukken uit de bijzondere Afrikacollectie van het Wereldmuseum samen met enkele bruiklenen van andere Rotterdamse musea. De tentoonstelling toont de verrassende en dynamische veelzijdigheid van Afrika in het licht van verandering en vernieuwing.AFRIKA 010 biedt een hernieuwde kennismaking met de Rotterdamse Afrikacollectie en is aanzet tot een stadsbreed festival.

De Afrikacollectie van het Wereldmuseum is op tal van manieren nauw met de stad Rotterdam verweven. In de negentiende eeuw vestigden Rotterdamse ondernemers als Hendrik Muller handelsfactorijen aan de Afrikaanse kust. De tentoonstelling toont unieke foto’s van de negentiende-eeuwse Rotterdamse aanwezigheid. De oudste collectiestukken werden hier verworven. De oudste Afrikaanse voorwerpen kwamen via het handelsnetwerk van Rotterdamse reders en handelaren direct in het museum terecht na de oprichting in 1883. Het Wereldmuseum presenteert een collectie met negentiende-eeuwse krachtbeelden uit de Congo tot schitterende mantels uit Nigeria, indrukwekkende maskers tot kleurrijke, figuratieve doodskisten uit Ghana. 

Vanaf het begin van de twintigste eeuw werden westerse ogen geopend voor de bijzondere Afrikaanse vormentaal. Ook nu nog is deze collectie Afrikaanse kunst een bron van inspiratie voor kunstenaars, vormgevers, en kunstliefhebbers. AFRIKA 010biedt de topstukken die door verzamelaars Piet en Ida Sanders aan het museum werden geschonken, een centrale plaats.

Ook gaat het Wereldmuseum op zoek naar Afrika in het Rotterdam van nu. Speciaal voor de tentoonstelling maakte Afro-Rotterdammer Meschac Gaba dertien haarsculpturen, geïnspireerd op befaamde Rotterdamse gebouwen, zoals de Markthal en de Euromast.

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 17.30 uur.

Informatieaanvraag

Heeft u een specifieke vraag of wilt u meer informatie?
U kunt ons dagelijks telefonisch bereiken op: 010 - 275 99 99

Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur - 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 10.00 uur - 16.00 uur.

U kunt uw vraag ook stellen per e-mail: spido@spido.nl

Bezoek de website van: Wereldmuseum Rotterdam

En volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief