Spido & Wereldmuseum

Combiticket
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 20,60 Kinderen € 8,00

Wereldmuseum Rotterdam


De Collectie
De collectie van het Wereldmuseum illustreert de ontwikkeling van Rotterdam als een wereldhavenstad. De collectie is een afspiegeling van 160 jaar verzamelen, vooral door Rotterdammers voor Rotterdammers. Bij de oprichting in 1885 was het doel kennis te nemen van culturen uit verre streken. Nu zijn deze culturen onderdeel geworden van de stad Rotterdam met 170 verschillende nationaliteiten. Het Wereldmuseum is nu de onmisbare culturele ontmoetingsplaats waar de intrigerende schoonheid van bijzondere voorwerpen en hun verhalen met elkaar gedeeld kunnen worden.

De vaste opstelling telt drie verdiepingen en toont het beste uit Tibet, China, Zuidoost-Azië, Japan, Indonesië en Oceanië.

Enkele hoogtepunten
De Dalai Lama bezocht in 2014 het Wereldmuseum om hier de meest complete Tibetaanse tempelopstelling in te wijden. De tempel toont de top van de Tibetaanse boeddhistische kunst vanaf de 14e eeuw.

Het Wereldmuseum bezit een wereldberoemde collectie kunstvoorwerpen van de Asmat uit Papoea-Nieuw-Guinea. Een spectaculaire opstelling van 35 bisjpalen en talrijke dansmaskers vormen de introductie tot de kunst van de vele eilanden uit Oceanië.

Openingstijden Wereldmuseum:
Dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 17.30 uur.

Combinatietickets zijn aan de kassa van het Wereldmuseum en Spido te verkrijgen. Combinatietickets zijn niet bij de online ticketshop van Spido verkrijgbaar. 

Informatieaanvraag

Heeft u een specifieke vraag of wilt u meer informatie?
U kunt ons dagelijks telefonisch bereiken op: 010 - 275 99 99

Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur - 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 10.00 uur - 16.00 uur.

U kunt uw vraag ook stellen per e-mail: spido@spido.nl

Bezoek de website van: Wereldmuseum Rotterdam

En volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief