Haventijdreis naar FutureLand

Cruise
Circa 6 uur
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 19,50 Kinderen € 19,50

Dagtour: Haventijdreis naar FutureLand

Merwehaven, Waalhaven, Eemhaven, Botlek, Europoort en de Maasvlakte. In 40 kilometer beleeft u bijna 100 jaar havengeschiedenis. Maar ziet u ook de Rotterdamse haven van morgen en overmorgen. Want voor een rooskleurige toekomst is ruimte nodig. Een havenuitbreiding in de Noordzee was het resultaat van de voortdurende Rotterdamse expansiedrift. Op 40 kilometer vanaf het centrum van Rotterdam staat u op Maasvlakte 2 nu oog in oog met die toekomst.

Per luxe touringcar reist u vanaf het Willemsplein of vanaf het Centraal station in Rotterdam dwars door de haven naar informatiecentrum FutureLand. Onderweg komt de haven tot leven en ziet u havengebieden met verschillende vormen van industrie. Midden in de ontwikkeling van het jongste havengebied biedt het interactieve informatiecentrum uitzicht op de modernste containerterminals in bedrijf. Ook ziet u de ontwikkeling van nieuwe offshore activiteiten. Bovendien vindt men aantrekkelijk en intuïtief álle informatie over de ontwikkeling van Maasvlakte 2. Vanuit FutureLand maakt u bovendien een uitgebreide rondvaart van anderhalf uur. Beleef Maasvlakte 2 vanaf het water, vaar rondom offshore gigant Pioneering Spirit, het grootste vaartuig ter wereld, en bezoek de Europahaven op de eerste Maasvlakte. Vaar vlak onder de hoogste containerkranen door, kom de grootste containerschepen tegen en passeer kolossale kademuren. Aan boord vertelt een deskundige FutureLand-voorlichter alles wat u altijd al wilde weten over de modernste haven ter wereld.

Programma

10:15 uurVertrek Centraal Station Rotterdam*
10:45 uurVertrek Willemsplein (advies: 15 min voor vertrek aanwezig)
11:45 uur Aankomst FutureLand
12:00 uurAfvaart rondvaart
13:30 uurBezoek expositie FutureLand
14:30 uurVertrek FutureLand richting Willemsplein en Rotterdam Centraal


Inhoud van het arrangement:
- Retour per touringcar van Rotterdam (Willemsplein) naar FutureLand (Maasvlakte).
- Entree rondvaart containertour FutureLand Ferry.
- Entree FutureLand.
- Gratis Green Screen Foto in FutureLand.


Data:
Elke zondag
Let op: Zondag 17 september 2017 is er geen haventijdreis.


Opstapplaats:
Vertrek mogelijk vanaf Rotterdam Centraal Station of vanaf het Willemsplein ( Spido).
Bij de opstapplaats Rotterdam Centraal vertrekt de bus bij bushalte HH voor het Fit For Free gebouw.

Let op! De bus is niet rolstoel toegankelijk en honden zijn niet toegestaan!


De themadagen van FutureLand 2017

RONDJE LANDTONG ROZENBURGOntdek zaterdag 30 september de versmelting van natuur en havenactiviteiten op de landtong Rozenburg. In de bus vanuit FutureLand tour je door de Europoort. De boottocht terug toont je de verborgen kanten van de eerste en tweede Maasvlakte vanaf het water.
DE PIETEN ZETTEN FUTURELAND OP STELTEN!Op zondag 26 november wordt het weer een dolle boel, dan komen de Pieten weer langs in FutureLand. Tussen 13.00 en 16.00 uur kun je knutselen, geschminkt worden of op de foto met de Pieten!
AUTOMATISERING VOOR DUMMIESHoe werkt al die ICT-techniek onder en boven de grond en wat levert het op? Hoor het zondag 10 december uitgelegd op Playmobil-niveau. Niet voor nerds!


Kom in de schoolvakanties gezellig naar FutureLand en volg een gratis kinderrondleiding of kinderworkshop. Speel met de elementen water, zand en stenen die op Maasvlakte 2 de boventoon voeren.

 

Voor meer informatie over de themadagen zie www.futureland.nl


Schema vaartijden

Iedere zondag

Voor reserveringen

Tel: 010 - 275 99 91
(Werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur)

Email: reserveringen@spido.nl

En volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief