Furieade Cruise

Cruise
7 uur
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 35,00 Kinderen € 19,50

Beleef de havendagen in Maassluis tijdens het maritieme evenement: de Furieade!

Op zaterdag 1 oktober varen wij weer naar Maassluis. Dit keer niet voor het varend corso, maar voor de 37ste editie van de Furieade. Rond de binnenhaven en in de binnenstad bruist het van de gezelligheid. Er is een grote braderie en op diverse plekken treden artiesten op. Ook zijn er demonstraties van o.a. de brandweer en duikers en is de Marine aanwezig en kunnen alle schepen worden bewonderd en bezocht.

Als iedereen ’s ochtends aan boord is en een plekje heeft gevonden, wordt u door de crew van het schip verwend met een kop koffie of thee en een echte ‘Holtkamp’ tompouce uit Maassluis. Onderweg naar onze bestemming beginnen we eerst met een leuke rondvaart door de Rotterdamse havens. Tijdens deze vaart heeft u de tijd om te ontspannen en te genieten van een uitgebreid koud en warm lunchbuffet.
Aan boord ontvangt u een stadsmap en informatie over alle hoogtepunten, zodat u na het aanmeren een eigen invulling kan geven aan uw bezoek aan Maassluis.

Wanneer u na zo een 2,5 uur weer terug bent aan boord van ons Spido schip varen we weer terug naar Rotterdam. Vergeet op de weg terug niet naar buiten te kijken, onder genot van een hapje en een drankje!


Programma:     

10:00 uur Inscheping Spido.
10:30 uurAfvaart en ontvangst met een kop koffie/thee en een Holtkamp tompouce.
12:00 uur Lunchbuffet
13:30 uurAankomst Maassluis, aansluitend ontscheping voor een bezoek aan de Furieade.
16:00 uur Terugkomst aan boord, aansluitend afvaart terug naar Rotterdam.
±17:30 uurAankomst Spido, aansluitend einde programma.

Tarief:                
Volwassenen € 35,00 p.p.
Kinderen (4 t/m 11) € 19,50 p.p.

Bovengenoemde prijs is inclusief de vaartocht, een kop koffie en een Holtkamp tompouce, een koud/warm lunchbuffet en bittergarnituur tijdens de terugreis. Dranken zijn exclusief de genoemde prijs en zijn verkrijgbaar aan boord.

Extra informatie over de Furieade:

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat bij Scheepswerven v.h. Gebr. G & H. Bodewes de stoomsleepboot De Furie te water werd gelaten. Tot 1976 deed zij dienst in Zweedse wateren. In dat jaar werd de Furie aangekocht om te fungeren als decor in de tv serie “Hollands Glorie” naar het gelijknamige boek van Jan de Hartog. Na afloop van die opnamen haalden in 1978 een aantal vrijwilligers De Furie naar Maassluis en werd begonnen met de restauratie.

In het eerste weekend van oktober 1980 stelde de acteur Hugo Metsers, die in de tv-serie de rol speelde van de hoofdpersoon Jan Wandelaar, de Furie officieel in dienst. De Stichting Hollands Glorie, nu nog steeds de eigenaresse van de Furie, organiseerde rond die ingebruikname een maritiem festijn. Het festijn kreeg de naam Furieade. Om, na het succes in 1980, het festijn jaarlijks te kunnen laten terugkeren richtte een aantal andere vrijwilligers de Stichting Maassluis Maritiem op.

Nog steeds wordt in het eerste weekend van oktober de Furieade georganiseerd en vormt de Furie het middelpunt van dit maritieme festijn in Maassluis. Dit jaar is de 37ste Furieade op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober. Maar voor de verjaardag van De Furie begint het festijn al op zaterdag 23 september met de opening van een speciale tentoonstelling over 100 jaar Furie, De dagen daarna is er al van alles te doen voordat op vrijdagavond 30 september het feest los barst.

Neem ook een kijkje op de website: www.furieade.nl

Schema vaartijden

1 oktober

Zaterdag
10:00-17:30

Voor reserveringen

Tel: 010 - 275 99 91
(Werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur)

Email: reserveringen@spido.nl

En volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief