Dagtocht Tweede Maasvlakte

Cruise
7 uur
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 59,95 Kinderen € 39,95

Wegens de maatregelen omtrent COVID-19 mogen wij vanaf 1 juli met een beperkte capaciteit en de nodige maatregelen varen. Helaas is het niet mogelijk om, zoals u van ons gewend bent, de lunch aan te bieden in buffetvorm. Daarvoor in de plaats heeft onze chef een leuk alternatief verzonnen. Bekijk het aangepaste menu hier.


Graag vragen we u om ons bezoekersprotocol voorafgaand aan de vaart goed door te nemen en u aan de opgestelde regels te houden. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk een veilige omgeving hanteren. Daarnaast willen wij u erop wijzen dat uw reservering voor de dagtocht onder voorbehoud is van eventuele nieuwe maatregelen vanuit de overheid. Als er eventuele wijzigingen doorgevoerd worden en hierdoor de tocht niet kan plaatsvinden, kunt u uw reeds gemaakte reservering ten alle tijden kosteloos omzetten naar een nieuwe datum. Bij klachten zoals omschreven in het bezoekersprotocol willen wij u ook verzoeken om uw reservering om te zetten naar een andere datum.

Tweede Maasvlakte laat Nederland groeien!

Dichter bij een nieuw stuk Nederland en een haven in aanbouw kunt u niet komen.

De dag begint met een warm kopje koffie en een heerlijk stuk appeltaart met slagroom, die door onze vriendelijke bemanning wordt geserveerd. Na een welkomstwoord van de kapitein zetten wij koers richting de Tweede Maasvlakte. Ons eigen keukenteam heeft een heerlijke lunch samengesteld waar u van kan genieten en later in de middag wordt er nog een lekker borrelplankje en een dessertje geserveerd.

Futureland, het officiële bezoekerscentrum van de Tweede Maasvlakte

Aangekomen op de Maasvlakte 2 komt er een ervaren gids van FutureLand aan boord. Samen met de gids varen wij door het gebied en zal hij u op zeer enthousiaste wijze kennis laten maken met dit nieuwe gedeelte van de Rotterdamse havens. Na deze interessante route heeft u de mogelijkheid om ca. een uur van boord te gaan voor een bezoek aan FutureLand, het officiële bezoekerscentrum van de Maasvlakte 2, waar u op interactieve wijze kennis maakt met dit gebied. Na het bezoek aan FutureLand stapt u weer aan boord en varen wij weer terug richting Rotterdam. Geniet tijdens de terugreis nog even na op het ruime buitendek en van de vele indrukken die u deze dag heeft opgedaan.

Route: **
Vanaf de thuishaven van Spido varen wij stroomafwaarts over de rivier de, Nieuwe Maas, richting het Botlekgebied, het bekende haven en industriegebied van Rotterdam. Onderweg passeren wij de stad Schiedam, vooral bekend om haar Jenever, en de stad Vlaardingen, vooral bekend als dé haringstad van Nederland. Verderop varen we nog langs Maassluis, een historische stad aan de Waterweg, en het spectaculaire bouwwerk, de Maeslantkering, die belangrijk is bij de bescherming van Zuid-Holland tegen hoogwater vanuit de Noordzee. Aangekomen bij de bekende kustplaats, Hoek van Holland, steken we de rivier over om via het Breeddiep het Calandkanaal in te varen. Via het Beerkanaal bereiken we de Maasvlakte 1 met de allergrootste containerterminals zoals ECT, Maersk en Euromax. Via het Yangtzekanaal bereiken we uiteindelijk de Maasvlakte 2. Na het bezoek aan Futureland varen wij weer terug richting Rotterdam waarbij wij onderweg een aantal bekende highlights passeren zoals het plaatsje Rozenburg, en Pernis, het dorpje tussen de havens.
Verderop ziet u het voormalig cruiseschip ‘ SS Rotterdam’ en natuurlijk ter afsluiting, de prachtige Skyline van Rotterdam.

** Door nautische of meteorologische factoren kunnen wijzigingen in de vaarroute of het programma voorkomen.

Data 2021:
Zondag 28 maart
Zondag 11 april
Zaterdag 8 mei ( meivakantie)
Zondag 13 juni

In juli & augustus op iedere dinsdag en zondag
4, 6, 11, 13, 18, 20, 25 en 27 juli
1, 3, 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29 en 31 augustus

Zaterdag 11 september
Zaterdag 23 oktober
Zondag 28 november

Programma

10:00 uur Inscheping aan het Willemsplein bij Spido
10:30 uur Afvaart en ontvangst met koffie/thee en appeltaart
11:30 uur Sit down lunch wordt geserveerd
12:50 / 13:00 uur Rondvaart door gebied met toelichter aansluitend bezoek aan FutureLand.
±14:45 uur Terugkomst aan boord, aansluitend terugreis naar Rotterdam
±15:00 uur Dessert wordt uitgeserveerd
±16:30 uur Luxe borrelplank wordt uitgeserveerd
±17:30 uur Aankomst Spido, aansluitend ontscheping

Tarief:

Volwassenen € 59,95 p.p.
Kinderen 4 t/m 11 € 31,95 p.p.

Let op! Tijdens deze tocht werken wij met een tafelindeling, graag vragen wij u dan ook te reserveren per huishouden zodat wij rekening kunnen houden met de 1,5 meter afstand.

Bovengenoemd tarief is inclusief:
- Ontvangst met kopje koffie of thee en appelgebak met slagroom.
- Sitdown lunch, een luxe borrelplankje en een dessert.
- Bezoek aan FutureLand, het informatiecentrum van de Maasvlakte 2.
Overige dranken zijn voor eigen rekening.
Let op! Het is aan boord alleen mogelijk om te pinnen!

Als u slecht ter been bent, dan verzoeken wij u vriendelijk om dit in het opmerkingenveld (bij het afrekenen van de tickets) aan te willen geven, zodat wij er rekening mee kunnen houden.

Meer informatie over Tweede Maasvlakte:

Maasvlakte 2 is de benaming voor het uitbreidingsproject van de Rotterdamse haven dat is gelegen ten westen van de (eerste) Maasvlakte. Met dit nieuwe in zee aangelegd gebied ter grootte van 2.000 hectare wordt de Rotterdamse haven 20% groter. De nieuwe havens hebben een diepgang van 20 meter en zijn hierdoor bereikbaar voor de nieuwste generatie grote containerschepen. Zoals het grootste schip ter wereld de 'Pioneering Spirit', die op de Tweede Maasvlakte is afgebouwd.

Informatieaanvraag

Heeft u een specifieke vraag of wilt u meer informatie?
U kunt ons dagelijks telefonisch bereiken op: 010 - 275 99 99

Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur - 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 10.00 uur - 16.00 uur.

U kunt uw vraag ook stellen per e-mail: spido@spido.nl

Volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Continue in your language

or switch to

nl Doorgaan in het Nederlands Schakel over naar Nederlands en Continue with English Switch to English de Weiter mit Deutsch Wechseln Sie zu Deutsch fr Continuer avec la france Passer en france ch 繼續用中文 切換到中文