Dagtocht Tweede Maasvlakte

Cruise
7 uur
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 59,50 Kinderen € 31,50

Tweede Maasvlakte laat Nederland groeien!

Dichter bij een nieuw stuk Nederland en een haven in aanbouw kunt u niet komen.

De dag begint met een warm kopje koffie en een heerlijk stuk appeltaart met slagroom, die door onze vriendelijke bemanning wordt geserveerd. Na een welkomstwoord van de kapitein zetten wij koers richting de Tweede Maasvlakte. Tegen het middaguur kunt u gaan genieten van een buffet waarbij u kunt kiezen uit diverse koude en warme gerechten.

Futureland, het officiële bezoekerscentrum van de Tweede Maasvlakte

Aangekomen op de Maasvlakte 2 komt er een ervaren gids van FutureLand aan boord. Samen met de gids varen wij door het gebied en zal hij u op zeer enthousiaste wijze kennis laten maken met dit nieuwe gedeelte van de Rotterdamse havens.
Na deze interessante route heeft u de mogelijkheid om ca. een uur van boord te gaan voor een bezoek aan FutureLand, het officiële bezoekerscentrum van de Maasvlakte 2, waar u op interactieve wijze kennis maakt met dit gebied.
Na het bezoek aan FutureLand stapt u weer aan boord en varen wij weer terug richting Rotterdam. Geniet tijdens de terugreis nog even na op het ruime buitendek en van de vele indrukken die u deze dag heeft opgedaan.

Route: *
Vanaf de thuishaven van Spido varen wij stroomafwaarts over de rivier de, Nieuwe Maas, richting het Botlekgebied, het bekende haven en industriegebied van Rotterdam.
Onderweg passeren wij de stad Schiedam, vooral bekend om haar Jenever, en de stad Vlaardingen, vooral bekend als dé haringstad van Nederland.
Verderop varen we nog langs Maassluis, een historische stad aan de Waterweg, en het spectaculaire bouwwerk, de Maeslantkering, die belangrijk is bij de bescherming van Zuid-Holland tegen hoogwater vanuit de Noordzee.
Aangekomen bij de bekende kustplaats, Hoek van Holland, steken we de rivier over om via het Breeddiep het Calandkanaal in te varen. Via het Beerkanaal bereiken we de Maasvlakte 1 met de allergrootste containerterminals zoals ECT, Maersk en Euromax. Via het Yangtzekanaal bereiken we uiteindelijk de Maasvlakte 2. Na het bezoek aan Futureland varen wij weer terug richting Rotterdam waarbij wij onderweg een aantal bekende highlights passeren zoals het plaatsje Rozenburg, en Pernis, het dorpje tussen de havens. Verderop ziet u het voormalig cruiseschip ‘ SS Rotterdam’ en natuurlijk ter afsluiting, de prachtige Skyline van Rotterdam.

* Door nautische of meteorologische factoren kunnen wijzigingen in de vaarroute of het programma voorkomen.

Data in 2019:
In juli
dinsdag: 9,16,23,30
zondag : 14,21,28

In augustus
dinsdag: 6,13,20,27
zondag: 4,11,18,25

Zaterdag 28 september (uitverkocht)
Zaterdag 19 oktober (uitverkocht)
Zondag 24 november

Programma

10:00 uur Inscheping aan het Willemsplein bij Spido.
10:30 uur Afvaart en ontvangst met koffie/thee en appeltaart.
12:00 uur Lunchbuffet
13:00 uur Gids aan boord van Futureland met aansluitend een
rondvaart door de Tweede Maasvlakte.
14:00 uur Bezoek aan het infocentrum FutureLand.
15:00 uur Terugkomst aan boord, aansluitend terugreis naar Rotterdam.
±17:30 uur Aankomst Spido, aansluitend ontscheping.


Tarief 2019:

Volwassenen € 59,50 p.p.
Kinderen 4 t/m 11 € 31,50 p.p.

Bij de prijs inbegrepen:
- Ontvangst met kopje koffie en appelgebak met slagroom.
- Uitgebreid buffet met diverse koude en warme gerechten.
- Bezoek aan FutureLand, het informatiecentrum van de Maasvlakte 2.
Overige dranken zijn voor eigen rekening

LET OP! Het is niet mogelijk om een tafel te reserveren aan boord.

Meer informatie over Tweede Maasvlakte:

Maasvlakte 2 is de benaming voor het uitbreidingsproject van de Rotterdamse haven dat is gelegen ten westen van de (eerste) Maasvlakte. Met dit nieuwe in zee aangelegd gebied ter grootte van 2.000 hectare wordt de Rotterdamse haven 20% groter. De nieuwe havens hebben een diepgang van 20 meter en zijn hierdoor bereikbaar voor de nieuwste generatie grote containerschepen. Zoals het grootste schip ter wereld de 'Pioneering Spirit', die op de Tweede Maasvlakte is afgebouwd.


Informatieaanvraag

Heeft u een specifieke vraag of wilt u meer informatie?
U kunt ons dagelijks telefonisch bereiken op: 010 - 275 99 99

Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur - 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 10.00 uur - 16.00 uur.

U kunt uw vraag ook stellen per e-mail: spido@spido.nl

Volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Continue in your language

or switch to

nl Doorgaan in het Nederlands Schakel over naar Nederlands en Continue with English Switch to English de Weiter mit Deutsch Wechseln Sie zu Deutsch fr Continuer avec la france Passer en france ch 繼續用中文 切換到中文