Dagtocht Schoonhoven

Cruise
Ca. 8 uur
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 49,50 Kinderen € 23,50

Ervaar het pittoreske Zilverstadje Schoonhoven!

Aan de brede rivier de Lek ligt een kleine stad met een heldhaftig verleden: Schoonhoven. Het stadje is vooral bekend om zijn zilverindustrie en het werk van ambachtelijke goud- en zilversmeden. Het kleinschalige karakter van de stad, met een eeuwenoud stratenpatroon, havens en singels, monumenten en zilverwerkplaatsen vraagt om een ontdekkingstocht te voet.

Vanaf 10.00 heten wij u welkom aan boord van de James Cook aan het Willemsplein aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam, en serveren wij u een kopje koffie met koekje. Om 10.30 vertrekt het schip naar Schoonhoven via een mooie route over de Nieuwe Maas en Lek. Schoonhoven is gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Lek op circa 29 kilometer van Rotterdam. Tegen het middaguur kunt u gaan genieten van een buffet waarbij u kunt kiezen uit diverse koude en warme gerechten.

Na de lunch meren wij aan in Schoonhoven,waar wij een bezoek brengen aan het Nederlands Zilvermuseum. De unieke collectie van het Zilvermuseum wordt vernieuwend gepresenteerd in prikkelende thema’s als ‘leven & dood’, ‘opscheppers’ en ‘eeuwige roem’. Eén van de hoogtepunten is de langste zilverdoe-tafel ter wereld: een interactieve tafel vol zilververhalen en -opdrachten.

Na het bezoek aan het Zilvermuseum kunt u weer inschepen en vertrekken we weer richting Rotterdam. Tijdens deze terugreis heeft u nog voldoende tijd om van het constant wisselende uitzicht te genieten en (hopelijk) van het mooie weer te genieten op het ruime buitendek.

Route:

Tijdens de heenweg kunt u genieten van de indrukwekkende Skyline van Rotterdam en passeert u o.a. Kralingen, De Kuip en de Van Brienenoordbrug. Al snel komt de inloop van de Hollandse IJssel links voor u in zicht. Uw vaartocht gaat echter verder over de Nieuwe Maas langs de Stormpolder in de Krimpenerwaard met de werf IHC Merwede, en rechts o.a. de Gemeenten Bolnes, Slikkerveer en Ridderkerk.

Ter hoogte van Ridderkerk splitst de rivier voor ons. Naar rechts gaat het verder over de Noord naar Dordrecht. Wij houden links aan en varen met u de Lek op. Het industriële landschap aan beide oevers verandert nu in een prachtige groene omgeving van het polderlandschap van de Krimpener- en Alblasserwaard. Na de passage van het veer van Krimpen zien we rechts de wereldberoemde molengang van Kinderdijk. Wist u dat deze molens op de Wereld Cultuur Erfgoed lijst staan van Unesco.

Via Nieuw Lekkerland, Streefkerk, Bergambacht en het Ooievaarsdorp Groot Ammers bereiken we Schoonhoven. Voordat we gaan afmeren varen we nog een stukje stroomopwaarts door langs de pittoreske plaatsjes Nieuwpoort en Ameide.

Om circa 13.30 meren we af aan de voor de historische Veerpoort van Schoonhoven en vertrekken we naar het Nederlands Zilvermuseum, waar u ca. 1,5 uur de tijd heeft om zelf rond te lopen.

Om 15.30 verwachten wij u weer aan boord terug voor de terugreis naar Rotterdam.

De James Cook vaart weer terug in oostelijke richting over de Lek en Nieuwe Maas naar Rotterdam.
Afhankelijk van het getijde kunnen we uw reis nog met een bezoekje aan de Maashaven met het SS Rotterdam. Om circa 18.30 meert het schip weer af bij Spido aan het Willemsplein.

Programma

10:00 uurInscheping Spido
10:30 uurAfvaart en ontvangst met koffie/thee en appeltaart.
ca. 12:00 uurUitserveren van soep met aansluitend koud/warm lunchbuffet.
13:30 uurAankomst Schoonhoven, aansluitend bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum
15:30 uurTerug aan boord, aansluitend de terugreis naar Rotterdam.
±18:30 uurAankomst Spido, aansluitend ontscheping.


Tarief:

Volwassenen € 49,50 p.p.
Kinderen 4 t/m 11€ 23,50 p.p.


Bij de prijs inbegrepen:

- Ontvangst met een kopje koffie en appelgebak met slagroom.
- Uitgebreid buffet met diverse koude en warme gerechten.
- Entree Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven.

Overige dranken zijn voor eigen rekening. Pinnen aan boord is mogelijk.

LET OP! Het is niet mogelijk om een tafel te reserveren aan boord.

Voor meer informatie over het Nederlands Zilvermuseum verwijzen wij graag naar de website van het Nederlands Zilvermuseum.

Schema vaartijden

Juli

Donderdag 19 juli
10:30 - 18:30 uur

En volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief