Dagtocht Maassluis & Maeslantkering

Cruise
8 uur
Groep
Indiv.
Tarieven Volwassenen € 45,00 Kinderen € 20,00

Een dagtocht rijk aan echte Hollandse glorie met bezoek aan de binnenstad van Maassluis en de Maeslantkering!

De dag begint in Rotterdam vanaf de aanlegplaats van onze schepen aan het Willemsplein. Als iedereen een plekje heeft gevonden geeft onze kapitein een welkomstwoord en serveren de gastheren en vrouwen u een kopje koffie of thee met een echte Holtkamp tompouce. Banketbakker Koos Holtkamp maakt de romige tompouce met liefde en van verse melk van de bioboer, en is hiermee bekend geworden. Holtkamp is een grote naam in Maassluis, dit is de locatie waar wij direct heen varen met een mooie route over de rivier.

Bij aankomst in Maassluis wordt u opgewacht door een gids die u meeneemt voor een historische maritieme wandeling. Tijdens de wandeling gaat u ook een kijkje nemen bij de 100 jaar oude zeesleepboot de ‘Furie’ en een bezoek aan de Groote Kerk.              

 

Eenmaal terug bij het Spido schip zetten we onze vaarroute weer voort richting de Maeslantkering. Onderweg kunt u even relaxen en genieten van een kop soep die wordt uitgeserveerd met aansluitend een koud en warm lunchbuffet.

Zodra de lunch ten einde is zijn we inmiddels aangekomen bij de ligplaats van het Keringshuis. Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is hét informatiecentrum over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland en over de indrukwekkende Maeslantkering. Sinds de opening in 1996 hebben al bijna 1,2 miljoen bezoekers hier geleerd over water en het Nederlandse waterbeleid. Bij het informatiecentrum staat er weer een gids op u te wachten om u rond te leiden bij deze unieke locatie.

Na deze interessante rondleiding varen wij weer terug naar Rotterdam. Op de terugreis krijgt u nog een smakelijke verassing en kunt u nog even lekker genieten van de prachtige route.   

     

Route:
Van de ligplaats aan het Willemsplein varen wij stroomafwaarts door de Nieuwe Maas naar onze eerste locatie Maassluis. Onderweg vaart u eerst langs de jeneverstad Schiedam met vervolgens Vlaardingen, die vroeger bekend stond als dé haringstad van Nederland. Uiteindelijk varen we langs het Botlekgebied en het recreatiegebied De Lickebaert en zijn we aangekomen bij Maassluis. Na het bezoek aan Maassluis proberen we een glimp op te vangen van het Botlekgebied en varen we daarna direct naar de Maeslantkering. Na deze educatieve rondleiding varen we terug naar Rotterdam.

Programma:

09:30 uur Inscheping Spido.
10:00 uur Afvaart en ontvangst met koffie/thee en een Holtkamp tompouce.
11:30 uur  Aankomst Maassluis, aansluitend stadswandeling met gids.
13:00 uurTerug aan boord met aansluitend afvaart.
±13:15 uur Uitserveren van soep met aansluitend koud/warm lunchbuffet.
14:30 uur   Aankomst Maeslantkering, aansluitend rondleiding door het Keringshuis met gids.
16:00 uur  Terugkomst aan boord, aansluitend terugreis naar Rotterdam.
±17:30 uurAankomst Spido, aansluitend ontscheping.

Tarief: 
Volwassenen             € 45,00 p.p. 
Kinderen 4 t/m 11      € 20,00 p.p.

Bij de prijs inbegrepen: 
- Ontvangst met een kopje koffie of thee en een Holtkamp tompouce. Voor de kinderen een frisdrank naar keuze.
- Uitgebreid lunchbuffet met diverse koude en warme gerechten.
- Bezoek aan Maassluis en het Keringshuis onder begeleiding van gids.

Dranken zijn voor eigen rekening. 

Let op: het vaarschema kan worden aangepast met slechte weersomstandigheden.

Voor mensen die slecht ter ben zijn; houdt u er rekening mee dat we twee stops maken met ieder een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids. Wilt u wel mee, maar niet mee met de rondleidingen, dan mag u uiteraard gewoon lekker aan boord blijven!

Schema vaartijden

5 november

Zaterdag
10:00-17:30

Voor reserveringen

Tel: 010 - 275 99 91
(Werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur)

Email: reserveringen@spido.nl

En volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief