Deel II: 100 jaar verandering vanuit de ogen van Spido

De wereld ziet er totaal anders uit vanaf het water. Zo ook Rotterdam. Spido organiseert al bijna een eeuw lang rondvaarten door de Rotterdamse haven en andere bijzondere plekken in de stad.

Deel II: 100 jaar verandering vanuit de ogen van Spido

27 maart 2019

De wereld ziet er totaal anders uit vanaf het water. Zo ook Rotterdam. Spido organiseert al bijna een eeuw lang rondvaarten door de Rotterdamse haven en andere bijzondere plekken in de stad. De focus is daarbij steeds meer gaan liggen op luxe events voor de zakelijke markt en particulieren. Wij vertellen je graag meer over de bijzondere ontwikkelingen die Spido heeft doorgemaakt.


Het ontstaan van Spido in 1919

In 1919 zet havenondernemer Daniel George van Beuningen een havendienst op om post rond te brengen van en naar schepen die in de Rotterdamse haven aanmeren. Ook verzorgt Spido watertaxi’s tussen het Spido kantoor aan het Willemsplein en diverse zee- en rivierschepen in de Rotterdamse haven.

Vanaf de jaren dertig gaat Spido ook toeristische rondvaarten organiseren en worden de schepen verhuurd voor partijen. In de jaren zeventig verdwijnt het havenwerk.


Ontwikkeling in de dienstverlening

In de loop der jaren is Spido zich meer en meer gaan focussen op rondvaarten en events. Daarnaast organiseert Spido dag- en thematochten en pendeldiensten. Met één van de schepen uit haar vloot faciliteert ze ook vaartochten voor Futureland op Maasvlakte 2.

In haar dienstverlening verlegd Spido steeds meer de focus op het hogere segment door (volledig op maat) gemaakte luxe tochten te organiseren, waarbij voorzien wordt in de beste catering en entertainment aan boord.

Lees hier verder hoe de ontwikkeling van de stad Rotterdam hieraan bijgedragen heeft.


Uitstekende service en comfort

Uniek aan Spido is haar moderne vloot van beeldbepalende schepen in de Rotterdamse haven en de expertise die ze in de afgelopen honderd jaar heeft opgedaan in het verzorgen van rondvaarten en events. Ook heeft Spido internationale naamsbekendheid gekregen.

Spido vaart alleen met luxe en comfortabele schepen, zodat ze gasten de beste service en uitstekend comfort kunnen bieden.


Kwaliteitsverbetering als prioriteit

Spido streeft in haar dienstverlening altijd naar kwaliteitsverbetering van haar producten en diensten. In 2019 wordt een nieuw en bijzonder innovatief schip gepresenteerd dat bestemd is voor het hoogste segment van de eventmarkt.

Daarnaast heeft Spido maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel en wordt er continu geïnvesteerd in vergroening van de vloot. Spido volgt de trends en ontwikkeling in de leisure- en eventmarkt op de voet.


Nieuwsgierig wat Spido voor jouw volgende event kan betekenen?

Spido organiseert verrassende rondvaarten door de Rotterdamse haven en langs andere trekpleisters van de stad. Of het nu gaat om zakelijke of particuliere events, Spido heeft voor elk gezelschap een passend schip én geeft een speciaal tintje aan je bijeenkomst. Wil je ook graag weten wat Spido voor jouw volgende event kan betekenen, neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op.

Volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Continue in your language

or switch to

nl Doorgaan in het Nederlands Schakel over naar Nederlands en Continue with English Switch to English de Weiter mit Deutsch Wechseln Sie zu Deutsch fr Continuer avec la france Passer en france ch 繼續用中文 切換到中文