100 jaar verandering vanuit de ogen van Spido

De Euromast, de Erasmusbrug en de Kubuswoningen zijn waarschijnlijk de eerste attracties waar je aan denkt bij Rotterdam.

100 jaar verandering vanuit de ogen van Spido

13 maart 2019

De Euromast, de Erasmusbrug en de Kubuswoningen zijn waarschijnlijk de eerste attracties waar je aan denkt bij Rotterdam. Maar wist jij dat deze Zuid-Hollandse stad de afgelopen eeuw behoorlijk wat veranderingen heeft doorgemaakt? Wij vertellen je er graag meer over.


Cultureel centrum van Nederland

Voor de tweede wereldoorlog was Rotterdam het culturele centrum van Nederland en haar haven de belangrijkste motor van economische activiteit.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad hevig gebombardeerd en verdween het hart uit de stad. Er is daarna ontzettend veel geïnvesteerd. Niet in het herstellen van de oude stad, maar in de wederopbouw naar een moderne, nieuwe stad.


Moderne nieuwe stad

De naoorlogse Rotterdamse generatie werd gekenmerkt door een “niet lullen maar poetsen”-houding. Er werd hard gewerkt aan de wederopbouw van de stad, voornamelijk voor haar eigen bewoners.

De afgelopen decennia is ook hard geïnvesteerd in moderne, aantrekkelijke architectuur, waardoor de stad weer opnieuw een eigen sfeer en hart kreeg. Zo werd Rotterdam een aantrekkelijke stad voor haar eigen bewoners, maar ook voor niet-Rotterdammers en toeristen.


Lees hier verder over ons 100-jarige verhaal weergegeven door een bijzondere tijdlijn.


Haven van wereldformaat

Met de bouw van de Maasvlakte in de jaren zestig werd de Rotterdamse haven uitgebouwd tot één van wereldformaat, met de modernste automatische containerterminals ter wereld. Voorheen lag de haven in de stad, maar vanwege alle uitbreidingen is ze deels verplaatst naar ver buiten de stad.

Het oude havengebied biedt nu prachtige locaties om te wonen, werken en recreëren. Een dynamisch gebied vol afwisseling van haven gerelateerde bedrijvigheid, grootstedelijke architectuur en oud erfgoed, zoals de Kop van Zuid.


Rotterdam anno 2019

Anno 2019 is Rotterdam een stad met indrukwekkende, moderne architectuur. De stad heeft een complete facelift ondergaan. Al heeft Rotterdam te kampen gehad met typische stadse problemen, nu is het een hippe stad met een waanzinnige vibe en een sterk imago wereldwijd.

Rotterdammers zijn trost op hun stad. En terecht. Tijdens een bezoek aan Rotterdam mag de Euromast, de Erasmusbrug en een culinaire tour door de Markthal niet ontbreken. Om over de Kunsthal en de gratis outdoor kunstgalerijen maar niet te spreken.

Ook host Rotterdam het jaarlijkse Internationale Film Festival dat vele bezoekers vanuit de hele wereld aantrekt. Wil je de stad eens vanuit een heel ander perspectief bekijken, dan is een rondvaart door de Rotterdamse haven een must.


Nieuwsgierig geworden en wil je Rotterdam ook eens van dichtbij komen bewonderen? Of ben je op zoek naar een verrassende locatie voor je event?

Spido organiseert verrassende rondvaarten door de Rotterdamse haven en langs andere trekpleisters van de stad. Of het nu gaat om zakelijke of particuliere events, Spido heeft voor elk gezelschap een passend schip én geeft een speciaal tintje aan je bijeenkomst. Wil je ook graag weten wat Spido voor jouw volgende event kan betekenen, neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op.

Volg ons op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Continue in your language

or switch to

nl Doorgaan in het Nederlands Schakel over naar Nederlands en Continue with English Switch to English de Weiter mit Deutsch Wechseln Sie zu Deutsch fr Continuer avec la france Passer en france ch 繼續用中文 切換到中文